top of page
diamond.jpg

Factory Diamond

Factory Rennovation Design Center

Overview

This project was the task of the Sustainable and Green Architecture in Industrial Heritage Preservation Workshop in Tianjin University 2018. The mission of the first phase is a urban disign of the block. In the second phase, we renovated the original factory into a design center. This project is based on the result of the first phase. 

Group work Individually Revised

Collaborator: Jun Wang

Instructor: Lorenzo Barrionuevo, Boyuan Jiang

Timeline: May - June, 2018

Location: Tianjin, China

Building Area: 10,000㎡

My role

Conceptual Design, Architectural Design, Technical Drawings, Rendering

 

diamond2.jpg

The Challenge

A number of factories were founded in Tianjin during last century and industrial areas came into existence since then. With the development of economy and technology, some of the factories experienced revolution and stayed alive. 

However, there are also factories that failed to catch up with the development. Tianjin Knitting Factory locates in Hedong District in Tianjin. There are also other industrial buildings in the block and the block awaits reorgnization. 
 

Design Outcome

We aim to activate the factory area by inserting in a glass cube and combining "art market", design studio and exhibition together. The inserted glass cube divides the market area and exhibition part. Upon arriving at the entrance, people come upstairs by the escalator into the coffee bar area, which is a platform to head for different parts of the building. The coffee bar area is a pivotal juntion to connect the original factory and the new built part. Standing on the platform, people would be able to enjoy the view of typical roof features and stuctures of the original factory.

INTERN2.jpg

Context

INTERN3_edited.jpg

Concept

INTERN3.jpg
INTERN3.jpg

Plans

INTERN4.jpg
INTERN4.jpg
INTERN4.jpg

Expoded Axon

INTERN5.jpg

The Grid

INTERN6.jpg
INTERN6.jpg

Perspectives (in the grid)

INTERN5.jpg

Structure & Details

0008.jpg

Perspectives (at entrance)

0008.jpg

View at the entrance of the design center.

0009.jpg

View at the plaza in front of the design center.

Contact

Follow Me On

Email: yue.gao@berkeley.edu

Phone: 510 944 9656

  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page